SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ - Telefon: (+36)30 951 7110; 1134 Budapest XIII. ker., Kassák Lajos u. 11-13.

Üzletszabályzat SZIGEDI BÚTOR

(a SZIGEDI BÚTOR szolgáltatásai és üzleti feltételei)

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ

Cégünkről:

Cég neve: SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft
Cég címe:
 1134 Budapest, Kassák Lajos u. 11-13.
Adószáma: 11805005-2-41
Cégjegyzékszáma: 01-09-677609

A vállalkozás 1990 óta foglalkozik bútorkészítéssel. A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft vállalkozás FENYŐBÚTOROK tervezésével, készítésével és forgalmazásával foglalkozik.
A vállakozás termékeit és szolgáltatásait a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ-ban lehet megvásárolni illetve megrendelni, de megrendelést lehet kezdeményezni a www.szigedi.hu weblapon keresztül, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldött e-mailen, a +36 (1) 237 0510-es telefonszám hívásával telefonon.

Üzleteink: SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ - 1134 Budapest, Kassák Lajos u. 11-13. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 9.00-18.00, szombaton 9.00-13.00. (Decemberben vasárnaponként is 9.00-13.00).


TERMÉKEINK

Terméktípusok: Ágyak, franciaágyak, szekrények, komódok, éjjeliszekrények, székek, ágyneműtartók, étkező- és dohányzóasztalok, íróasztalok, polcok, virágtartók, szobainasok, újságtartók, sámlik, faórák, fogasok, fotelek, egyéb kiegészítők, ajándéktárgyak, LineaNatura, Lineaflex matracok, tetőtéri bútorok.
Alapanyag: Minden termék tömör fenyőfából (borovi/erdei fenyő) készül, igény esetén választható vörösfenyő vagy lucfenyő, esetleg más tömör fa (cseresznye, bükk, tölgy, éger). A bútorok látszó és nem látszó részei is tömör fából készülnek, kivétel a fiókfenék és a hátfalak, ezek anyaga általában natúr rétegelt lemez.
Vörösfenyő bútorok 50-100 %-os felárral készülnek. Csomómentes bútorok elkészítését 30-50 %-os felárral vállaljuk.
Felületkezelés:

Rendszerint selyemfényű lakkozás, 2 vagy 3 rétegben. Egyedi megrendelésre a bútorok készülhetnek fényes vagy matt lakkozással vagy teljesen nyers felülettel, lakkozás nélkül illetve pácolva, viaszolva, olajozva, festve, lazúrozva, kültéri felületkezeléssel stb. is. A nyers felülettel (lakkozás nélkül) készülő bútorok rendelését általában nem javasoljuk, a bútorokra garanciát nem vállalunk (később felületkezelt bútorok a nedvességtartalom változása miatt produkálhatnak váratlan utóhatásokat).

Méretek: Minden bútordarab vagy bútorelem a műszaki megvalósíthatóság határain belül bármilyen méretben megrendelhető.


SZOLGÁLTATÁSAINK

Árajánlat: Weben, levélben, telefaxon vagy e-mailen érkezett érdeklődésekre, fotókra, rajzokra, vázlatokra a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft 48 órán belül díjmentesen megküldi az árajánlatot. A megadott ár a méretek, a bútor stílusa, a szerkezeti-formai részletek illetve az egyedi igények függvénye. Az árajánlataink 30 napig érvényesek.
Helyszíni felmérés: Lehetőség van arra, hogy a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft munkatársa a Megrendelő lakásán is felmérje a rendelni kívánt bútorokat. A felmérés díja Budapesten 20.000 - 50.000.- Ft, hétvégén, esti órákban 30.000 - 90.000.- Ft, előzetes megállapodást követően. Az összeg tartalmazza a kiszállás és felmérés költségeit. A számítógépes tervezés ill. látványtervezés költségeit a díj nem tartalmazza.
Tervezés: A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft vállalja az egyedi kialakítású bútorok tervezését és kivitelezését. A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft vállalja bútorok tervezését ill. számítógépes látványterv elkészítését önállóan is, amennyiben a Megrendelő nem kéri a gyártást. A tervezés díjazása a következő: Bútoronként: 10.000 - 30,000.- Ft, szobánként: 50.000 - 150.00.-Ft.
Az összeg tartalmazza a bútor ill. szoba egyszeri látványtervének elkészítését. A bútor megrendelése esetén a tervezésért a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft külön díjat nem számít fel, a bútor ára tartalmazza a tervezés költségét vagy a bútorok árába beszámítja az előzetesen kifizetett, tervezési költségeket.
Szállítás:

A Megrendelő kérésére a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft vállalja az elkészített bútorok házhozszállítását. A szállítási díjat a helyszínen fizeti a Megrendelő a szállítóknál (vagy előre utalással is teljesíthető).

Szállítások minimum díja: 20.000.- Ft.

Budapesti szállítások átlagos díja: 20.000.- Ft-tól 50.000.- Ft-ig.

Helyszíni szerelés:

A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft bútorai alapesetben fixen összeépítve készülnek. A Megrendelő igénye szerint a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft vállalja a lapra szerelve rendelt bútor összeszerelését ill. beszerelését is. Ennek díjazása egyedi bútor esetén általában 10.000.- Ft-tól 50.000.- Ft-ig terjedhet.

Csomagolás: A termékek csomagolás nélkül kerülnek átadásra.
A Megrendelő kérésére a bútorok hullámpapírba csomagolhatóak, amelynek költsége a termék vételárának 4 %-a.


MEGRENDELÉS

Megrendelés:
A termék(-ek) vagy szolgáltatás(-ok) megrendelése az árlista szerinti áron vagy a névre szólóan kapott árajánlat alapján a megrendelőlap kitöltésével történik.
Bútorok megvásárlására, készítésére tervezésére szerelésére, szállítására stb. vonatkozó szerződéses jogviszony akkor jön létre a Felek (Megrendelő, SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft) között, amikor az ajánlatok, egyeztetések, megrendelési szándékok konkrét adatait a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft sorszámozott "Megrendelőlap" formanyomtatványán írásban rögzítik és azt mindkét fél írásban aláírja.

Továbbiakban a Megrendelőlapon vagy a szerződésben illetve a jelen Üzletszabályzatban rögzített kötelmek vonatkoznak a Felekre.

A megrendelés személyesen leadható a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft üzleteiben, de lehetőség van a megrendelési szándékot levélben, telefaxon, telefonon is jelezni, de ezt megrendelésként a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft csak az előleg befizetése után igazolja vissza megrendelőlappal.
Bármilyen megrendelés leadásával vagy termék/szolgáltatás árrészletének kifizetéével, átutalásával a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft fel a "Megrendelő" elfogadja a cég Üzletszabályzatát.

Interneten
keresztül is lehet rendelni, amely során a www.szigedi.hu céges honlapon lehet a megfelelő terméket kiválasztani, az elektronikus megrendelőlapot kitölteni és azt a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft részére e-mailen elküldeni. A vásárlási megbízásról az e-mail elküldése után néhány percen belül automatikus visszaigazolást küld a rendszerünk a regisztrált e-mail címre, amely a megbízás rendszerünkbe történő beérkezését jelenti.
A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft Ügyfélszolgálata felveszi (általában) telefonon a kapcsolatot az Internetes vásárlási megbízás beküldőjével, hogy az esetleges megrendelésről, bútorról, átvételi fetételekről, raktárkészletről, elkészülési határidőről stb. egyeztessenek a Felek.
A weblapon keresztül beküldött vásárlási szándék  (vásárlási megbízás) mindaddig nem tekinthető érvényes megrendelésnek, amíg azt a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft a SZIGEDI BÚTOR-nál rendszeresített, sorszámozott, megrendelő adataival kitöltött, cégszerűen aláírt "Megrendelőlap" formanyomtatvány megküldésével és a megrendeléshez tartozó számla megküldésével vissza nem igazolja (INFO: Netes rendelésnél a teljes összeget előre szükséges kp-ben vagy banki átutalással kiegyenlíteni).

Továbbiakban a Megrendelőlapon vagy a szerződésben illetve a jelen Üzletszabályzatban rögzített kötelmek vonatkoznak a Felekre.

A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft minden ésszerű, logikus erőfeszítést megtett és megtesz annak érdekében, hogy a www.szigedi.hu weblapon közölt, publikált minden információ, adat·pontos legyen feltöltése időpontjában. A weblapon feltüntetett termékek, méretek, árak és egyéb részletek tájékoztató jellegűek, azok változtatási jogát, beleértve a technikai és adatrögzítési hibák korrigálási jogát is, a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft fenntartja magának.

A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft a piac változásait figyelembe véve készíti a termékeit. Amennyiben olyan termékre érkezik megrendelés és vételár átutalás, amelyet már nem tud a cég elkészíteni, abban az esetben a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ értesíti a Megrendelőt a termékválaszték változásáról és visszautalja az előleget.
Elkészülési idő: Raktáron lévő típusbútorok esetén AZONNAL,
Raktáron nem lévő típusbútorok esetén kb. 4-8 hét (minden esetben a megrendelőlapon szereplő dátum),
Egyedi bútorok esetén kb. 6-16 hét (minden esetben a megrendelőlapon szereplő dátum, illetve a tervrajzok teljes, végleges jóváhagyása utáni 4-8 hét).
Áraink: Az árak a mindenkori érvényes árlista és az árajánlatok alapján kerülnek meghatározásra.
A termékek ára tartalmazza a 27 %-os ÁFÁ-t. Az ár nem tartalmazza a csomagolás és a szállítás költségét.
A megrendelés érvényességének feltételei:

1. A Megrendelő által elfogadott árajánlat.
2. Megrendelőlap kitöltése a Felek aláírásával.
3. Kb. 50 % előleg befizetése (Internetes rendelésnél teljes összeg kifizetése).

Abban az esetben, ha ellentmondásos egy termék ára, akkor minden esetben a SZIGEDI BÚTOR adatbázisában (SZTRÁTOR) szereplő ár az irányadó és érvényes vételár.

A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft vállalja, hogy abban az esetben, ha a Megrendelő nem kér módosítást, változtatást a megrendelés leadását követően, a megrendelőlapon feltüntetett - eredetileg megállapított - ár a termék végleges ára.

Megrendelés lebonyolítása: A Felek által aláírt megrendelőlap a megrendeléssel kapcsolatos legfontosabb adatokat tartalmazza:
  • A Megrendelő neve, címe, értesítési telefonszáma.
  • A bútor(-ok) megnevezése, fő mérete, anyaga, ára.
  • A megrendelés teljes összege, az átadott előleg összege.
  • Az elkészülés várható időpontja és egyéb a megrendeléssel kapcsolatos megjegyzések.
  • Aláírás a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft részéről.
  • Aláírás az ügyfél részéről.

Egyedi tervezés esetén a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft a rendelkezésre álló adatok, információk alapul vételével elkészíti a megrendelt bútorok tervrajzát, és ezt a Megrendelőnek e-mailen, postai úton vagy faxon elküldi.
A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft az évek során kialakult technológiák, szokások alapján készíti a bútorokat. A termékekre és a gyártásra vonatkozó igényeket természetesen a cég figyelembe veszi, de kizárólag csak abban az esetben, ha egyértelműen, pontosan, írásban rögzítésre kerül a megrendelőlapon.
Az egyedi, speciális elvárások, kérések pontos közlése és megfogalmazása a Megrendelő feladata, ezek hiányában minden termék az eddigi technológiák, szokások szerint készül. Ezekkel kapcsolatos utólagos reklamációt a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft nem fogad el.

A Megrendelőnek módjában áll a rajz elküldésétől számított nyolc napon belül a terv módosítására javaslatot tenni. Amennyiben a Megrendelő a megadott határidőn belül nem jelzi módosítási szándékát, a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft a tervet a Megrendelő részéről elfogadottnak tekinti, és a bútor gyártására megteszi a szükséges intézkedéseket. Ezt követően a tervben szereplő paramétereknek megfelelően készül el a bútor, további módosításra, változtatásra már nincs lehetőség.
A termék elkészültéről a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft lehetőség szerint telefonon, SMS-ben, vagy e-mailben értesíti a Megrendelőt. Az elkészült bútorok átadása az üzletben, illetve a XIII. kerület Lehel u. 4/b. és a Tüzér u. 8. szám alatti raktárakban történik meg, a megtekintés és a vételárhátralék kiegyenlítése után a termékek innen szállíthatók el.

Fizetési feltételek, módok:

A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft üzleteiben megrendeléskor illetve a termék átvétele előtt bármikor ki lehet egyenlíteni a vételárat.
Fizetés helye: SZIGEDI BÚTORHÁZ (1134 Bp, Kassák Lajos u. 11-13.).

Fizetési módok:
- készpénzes fizetés (készpénzes fizetés esetén a vásárló a fenyőbútor értékét az üzletben készpénzzel fizeti meg),
- bankkártyás fizetés (bankkártyás fizetés esetén a vásárló a fenyőbútor értékét az üzletben bankkártyával fizeti meg) (Visa, Mastercard, American Express),
- banki átutalás (banki átutalás esetén a vásárló megbízást ad számlavezető bankjának az adott összeg SZIGEDI BÚTOR bankszámlájára történő átutalására telefonon, személyesen, vagy bankfiókban) (bankszámlaszámunk: 11991102-06067054-10000001 Erste Bank),
- egészségpénztári kártyás fizetés (egészségpénztári kártyás fizetés esetén a vásárló a fenyőbútor étékét az üzletben egészségpénztári kártyával fizeti meg) (jelenleg az alábbi egészségpénztárakkal állunk szerződésben: Tempo, MKB, OTP, Medicina, Honvéd),
- Sodexo utalványos fizetés (Sodexo utalványos fizetési mód esetében a vásárló a fenyőbútor értékét Sodexo utalvánnyal fizeti meg). A SODEXO utalványos fizetés kedvezményes vásárlásnak minősül, más kedvezménnyel nem vonható össze! (használható Sodexo utalványok: Iskolakezdési, Bónusz, Ajándék extra),

A kedvezmények, utalványok, kuponok kizárólag a megrendelés leadásakor érvényesíthetőek.

A késztermék minden esetben csak akkor szállítható el, ha a teljes vételár a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft pénztárába befizetésre került vagy az utalás a bankszámlájára megérkezett.

Megrendelés lemondása:

A Megrendelő a megrendelés felvétele után 72 órán belül a megrendelést díjmentesen visszamondhatja.

Abban az esetben, ha a Megrendelő a megrendelést 72 órán túl vonja vissza, tekintettel arra, hogy egyedi készítésű termékekről van szó, akkor a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft a megrendelés értékének napi 1 %-át, de minimum  6.350.- Ft-ot elszámol a megrendelés kezelésével kapcsolatos költségként, s a befizetett előleget a költségek levonásával utalja vissza.

Abban az esetben, ha a Megrendelő a tervezés megkezdését, és különösen a befejeződését követően, de még a termék gyártásának elkezdése előtt a megrendelést visszavonja, a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft az arányos tervezési díj és a megrendelés kezelésével járó költségek (megrendelés leadása és lemondása közötti időszakra eső egyeztetések, felmérések, minta készítések, áttervezések, módosítások, adminisztráció, ügyintézés stb.) levonásával az előleget visszautalja.

Ha a Megrendelő a termék gyártásának megkezdése után vonja vissza a megrendelését, a Megrendelő köteles a termék teljes vételárának min. 33 %-át bánatpénz jogcímén a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft-nak megfizetni oly módon, hogy az általa befizetett előlegből a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft ezen összeget jogosult levonni.
E jogkövetkezmények tudomásul vételét a Megrendelő a megrendelőlap aláírásával igazolja!

Határidő:

A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft vállalja, hogy a megrendeléskor a megrendelőlapon szereplő időpontig a terméket elkészíti.
Azoknál a megrendeléseknél, ahol a megrendelésérték a 2.000.000.- Ft-ot meghaladja, s ahol legalább 50% előleg befizetése megtörtént, viszont a termék mégsem készült el határidőre, a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft az adott termék vételárát késedelmes naponként 0,2%-kal csökkenti.
Azoknál a megrendeléseknél, ahol a megrendelésérték a 2.000.000.- Ft-ot meghaladja, s ahol 50 %-nál kisebb, de minimum 25 % előleg befizetése történt meg előlegként, viszont a termék mégsem készült el határidőre, a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft az adott termék vételárát késedelmes naponként 0,1%-kal csökkenti.
2.000.000.- Ft-nál alacsonyabb értékű megrendelésérték esetén a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft az esetleges késés miatti kötbért nem fizet.
A 25%-nál kisebb előleg fizetése esetén a SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft az esetleges késés miatti kötbért nem fizet.

A késés miatt kifizethető kötbér maxmimális mértéke a késett bútor(ok) teljes vételárának max. 10%-a lehet.


EGYÉB FELTÉTELEK

Tárolási költségek: A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft a beérkezett bútort a kiértesítéstől számított 8 napig díjtalanul tárolja, a határidő lejárta után naponta a rendelési érték 0,3 %-át számolja fel tárolási költségként.
Jótállási kötelezettség: A SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ Kft az általa tervezett és elkészíttetett bútorokra Magyarország területén 12 hónap jótállást vállal.


ÁLLANDÓ AKCIÓINK, KEDVEZMÉNYEK

"Internetes kedvezmény":

Termékeink Interneten is megrendelhetők (www.szigedi.hu), amelyre időszakonként változó mértékű kedvezményt biztosítunk.

Az Internetes kedvezmény igénybe vételéhez a teljes összeg előre kifizetése szükséges (kp-es vagy utalásos fizetési móddal).

Az Internetes kedvezmény igénybe vételére utólag nincs lehetőség, a kedvezményt kizárólag a megrendelés felvételekor lehet érvényesíteni.

"NEM AZONNAL" akció: A raktárból azonnal nem szállítható "állandó" típusbútoraink teljes összeg befizetése esetén 4 % kedvezménnyel rendelhetőek meg.
"Gyertya kedvezmény": Ajándék gyertyában található bón leadása esetén ügyfeleink 4, 6 vagy 8 % kedvezményt érvényesíthetnek új megrendelés esetén.
"Törzsvásárlói kedvezmény": Törzsvásárlói kártyával vagy regisztrációval rendelkező ügyfeleinknek 5 % kedvezményt biztosítunk.

A kedvezmények, utalványok, kuponok, akciók kizárólag a megrendelés leadásakor érvényesíthetőek.

AKTUÁLIS INFORMÁCIÓK

A mindenkor hatályos ÜZLETSZABÁLYZAT, valamint a SZIGEDI BÚTOR-ról szóló legfrissebb információk a www.szigedi.hu című Internet honlapon megtalálhatók és onnan kinyomtathatók.

Budapest, 2019. április

SZIGEDI BÚTOR STÚDIÓ